Regbelysnings fix..

Med bilen kom lite småfel.. som att regbelysning inte funkade.. Bytte en lampa och med i handsfacket låg en ny amatur.. Tänkte det var ju lätt fixat!!
Men inte var det så!

Körde första gången på natten i veckan och halvljuset pekade lite sådär.. såg sen hemma att det fattades en lampa i regbelysningen..
Halvljuset var lätt att fixa då förra gången den byttes blev den isatt upp o ner.. Det är rätt trångt o jag var med om detta på förra 206an vi hade med.

Men regbelysningen var inte så enkel.. insåg efter att ha köpt en ny glödlampa till att det inte lyste men när man sänkte luckan tändes den i vissa lägen..

Pillade och smörjade först lite överallt men insåg efter en stund att det borde vara i böjen där kablarna ledar.. petade lite och tog isär kabelhärvan.. o där var en kabel som var av!!

Lite löda o en krympslang på..

Jag hade tur att den funkade lite så det gick att finna.. hade den bara varit helt död hade det varit mycket leta innan man hade hittat..

Passade på att leta en lös mutter i luckan med.. Någon hade tidigare försökt med något som resulterat i att ena muttern till handtaget man drar ner luckan med fallit in och låg lös.. Väldigt irriterande att höra denna.. så fram med kamera o en gammal surflplatta.. en koppartråd med en liten magnet i ändan.. efter lång tids letande och hårda ord lyckade jag få ut den!!

Väntar nu att få besiktningstid och få domen på hur mycket jobb det blir..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *